Τελευταία Αρθρογραφία

Oμελέτα με σπανάκι, πιπεριές και παρμεζάνα

Children_Care
Δεκέμβριος 5, 2017
Oμελέτα με σπανάκι, πιπεριές και παρμεζάνα

Η ομελέτα είναι ένα πολύ θρεπτικό, νόστιμο και εύκολο φαγητό για μεσημέρι ή βράδυ. Προσθέτοντας λαχανικά και τυριά, πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνες και ασβέστιο, δημιουργείτε ένα πιάτο γεμάτο ενέργεια για τα παιδιά κι όλη την οικογένεια. Δείτε πώς θα φτιάξετε μια γρήγορη και υγιεινή… διαφορετική ομελέτα!

Τα υλικά

  • 1 φλιτζάνι σπανάκι
  • 3 αυγά
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 3 κ.σ τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/3 φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο

Η εκτέλεση

  1. Σε βραστό νερό, ρίχνετε μέσα το σπανάκι για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  2. Το βγάζετε από το νερό, το σουρώνετε και το στίβετε να φύγουν όλα τα νερά.
  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι ρίχνετε μέσα το σπανάκι, τις πιπεριές και το σκόρδο και ανακατεύετε για άλλα τρία λεπτά.
  4. Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και την παρμεζάνα.
  5. Ρίχνετε τα υλικά με τα αυγά στο τηγάνι που έχετε ετοιμάσει τα λαχανικά και τηγανίζετε μέχρι ν΄αποκτήσει η ομελέτα ένα χρυσό χρώμα.
  6. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε

Γι’ ακόμη πιο υγιεινό μαγείρεμα, αντί να τηγανίσετε την ομελέτα, τη βάζετε σ΄ένα μικρό ταψί σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.

 

Σχόλιο

To Email σας δεν δημοσιοποιείται πουθενά στην Ιστοσελίδα μας. Υποχρεωτικά *

Αρχείο Άρθρων

Social Media

Icon_ContactUs
ChildrenCare