Μηνιγγίτιδα

H συγκλονιστική ιστορία της 3χρονης που σώθηκε από την Μηνιγγίτιδα.

Children_Care
Μάιος 25, 2018
H συγκλονιστική ιστορία της 3χρονης που σώθηκε από την Μηνιγγίτιδα.

Η ιστορία της 3χρονης ηρωίδας που «πάλεψε» με την Μηνιγγίτιδα και βγήκε νικήτρια, παρουσιάστηκε την Τέταρτη 24 Μαΐου στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.

Όλα ξεκίνησαν ξαφνικά όταν η 3χρονη παρουσίασε υψηλό πυρετό, ένα όμως εξαιρετικά  συνηθισμένο σύμπτωμα στα παιδιά. Η μητέρα της γιατρός στο επάγγελμα, , πήρε την πρωτοβουλία να της χορηγήσει  αντιπυρετικό. Η μικρή, όμως έκανε εμετό και θορυβημένη η μητέρα της, την μετέφερε αμέσως στο νοσοκομείο.

Η μεταφορά της αποδείχτηκε σωτήρια κίνηση μιας και η διάγνωση έδειξε ότι η 3χρονη νόσησε από τον ιό της Μηνιγγίτιδας. Στο άκουσμα της λέξης η μητέρα της 3χρονης όπως αναφέρει η ίδια, πανικοβλήθηκε. Συνειδητοποιώντας ότι παρά την ενδοφλέβια θεραπεία τα αιματώματα, όχι μόνο δεν υποχωρούσαν από το σώμα της μικρής αλλά επεκτείνονταν φτάνοντας έως και τα ματιά της, έχασε την γη κάτω από τα πόδια της.

Η μητέρα της γνώριζε καλά πως πολλές φορές και μετά τη θεραπεία πολλά παιδιά χάνουν τη μάχη με τη Μηνιγγίτιδα και οδηγούνται είτε στον θάνατο, είτε στον ακρωτηριασμό. Η ίδια συγκλονίζει λέγοντας χαρακτηριστικά «Η Μηνιγγίτιδα  είναι ένα ντόμινο, αν πέσει ένα τουβλάκι πέφτουν όλα». Ευτυχώς όμως στη δική μας  περίπτωση η Παναγία, στην οποία προσευχόταν η μητέρα, είχε σύμμαχο μια ικανότατη γιατρό η οποία δεν έσωσε μόνο τη ζωή της 3χρονης αλλά μπόρεσε να αποφύγει και όλες τις δυσάρεστες συνέπειες της Μηνιγγίτιδας.

Μέσα σε δυο προτάσεις αυτή η γυναικά η οποία έχει πια βγει από τον εφιάλτη της Μηνιγγίτιδας με συγκίνηση και  ανακούφιση περιγράφει τα συναισθήματά της και καθηλώνει όλους τους γονείς. «Την παίρνω αγκαλιά…και την έχω ολόκληρη, πιάνω τα χέρια της και τα ποδιά της, χαίρομαι ακόμα και όταν την μαλώνω που είναι ζωηρή γιατί ξέρω ότι αν δεν είχε πόδια και χέρια δεν θα μπορούσε να είναι».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, κος Νταλούκας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή για να στείλει το δικό του ηχηρό μήνυμα πρόληψης.

Στην περίπτωση φοβερά επικίνδυνων νοσημάτων όπως η Μηνιγγίτιδα, όπου τα συμπτώματα είναι πολύ ύπουλα και εξελίσσονται ραγδαία, ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος και ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης. Η ιστορία της 3χρονης είναι εδώ για να υπενθυμίσει σε όλους του γονείς πως η Μηνιγγίτιδα μπορεί να νικηθεί.

Στην μάχη κατά της Μηνιγγίτιδας υπάρχει ένας σημαντικός σύμμαχος που λέγεται πρόληψη μέσω του εμβολιασμού. Επισκεφτείτε τον παιδίατρο σας και κάντε μαζί το βήμα για να μην τεθεί σε κίνδυνο άλλη παιδική ζωή.

Σχόλιο

To Email σας δεν δημοσιοποιείται πουθενά στην Ιστοσελίδα μας. Υποχρεωτικά *

Αρχείο Άρθρων

Social Media

Icon_ContactUs
ChildrenCare