Μηνιγγίτιδα

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Κοριτσάκι 8 μηνών πέθανε από Μηνιγγίτιδα

Children_Care
Ιούνιος 14, 2018
Τραγωδία στο Ηράκλειο: Κοριτσάκι 8 μηνών πέθανε από Μηνιγγίτιδα

Την τελευταία του πνοή άφησε, την Κυριακή, ένα βρέφος μόλις 8 μηνών, το οποίο προσβλήθηκε από τον ιό της Μηνιγγίτιδας, σκορπώντας θλίψη στην οικογένειά του αλλά και στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου το βρέφος εισήχθη για νοσηλεία το περασμένο Σάββατο με συμπτώματα Μηνιγγίτιδας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Η βεβαρημένη κλινική εικόνα, κατέστησε αναγκαία την εισαγωγή του στη ΜΕΘ Παίδων.

Παρά την έγκαιρη εισαγωγή του και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των ιατρών δεν κατέστη εφικτό να κρατηθεί στη ζωή και τελικά το κοριτσάκι, το οποίο δεν είχε προλάβει ακόμη να συμπληρώσει ούτε το πρώτο έτος ζωής εξέπνευσε την Κυριακή.

Τα κρούσματα την Μηνιγγίτιδας έχουν αυξηθεί πολύ τον τελευταίο χρόνο και η έλλειψη πρόληψης έχει οδηγήσει ήδη πολλά παιδιά να έρθουν αντιμέτωπα με τη θανατηφόρα νόσο. Πρέπει να σημειωθεί ότι από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί 11 κρούσματα Μηνιγγίτιδας σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, με το νέο αυτό κρούσμα να αποτελεί το 12ο. Ο αριθμός αυτός αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη, αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχει εμβόλιο που προλαμβάνει τη νόσο.

Η Μηνιγγίτιδα Β εξελίσσεται ραγδαία, εντός 24 ωρών, και μπορεί να προκαλέσει σωματικές και νοητικές αναπηρίες ή ακόμα και θάνατο εάν δε διαγνωσθεί εγκαίρως, ενώ χαρακτηρίζεται «ύπουλη» καθώς εκδηλώνεται με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά μιας απλής ίωσης, με αποτέλεσμα να μπερδεύει γονείς και παιδιάτρους. Οι φορές που τα παιδιά που νόσησαν και παρά τις προσπάθειες των ιατρών οδηγήθηκαν στο θάνατο, όπως σε αυτήν, δεν είναι λίγες.

Για αυτό οι γονείς δεν πρέπει να ξεχνούν ότι ο μοναδικός τρόπος πρόληψης της Μηνιγγίτιδας Β, είναι ο εμβολιασμός. Το εμβόλιο ενάντια στη μηνιγγίτιδα Β προστατεύει όλες τις ηλικιακές ομάδες και δύναται να γίνει από την ηλικία των δύο μηνών, ενώ έχει ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών παιδιών, εφήβων και ενηλίκων για ομάδες υψηλού κινδύνου.

Σχόλιο

To Email σας δεν δημοσιοποιείται πουθενά στην Ιστοσελίδα μας. Υποχρεωτικά *

Αρχείο Άρθρων

Social Media

Icon_ContactUs
ChildrenCare