Εμβολιασμός

Παιδί και εμβολιασμός: Πως θα κάνετε τα παιδιά σας να νιώσουν καλύτερα

Children_Care
Δεκέμβριος 5, 2017
Παιδί και εμβολιασμός: Πως θα κάνετε τα παιδιά σας να νιώσουν καλύτερα

Μπορεί κανένα μικρό παιδί να μην θέλει να κάνει εμβόλιο, όμως οι γονείς γνωρίζουν πως ο εμβολιασμός είναι αναγκαίος και απαραίτητος για την υγεία του παιδιού. Πώς μπορείτε λοιπόν  να προετοιμάσετε το παιδί έτσι ώστε να νιώσει καλύτερα και να δεχτεί τον εμβολιασμό, χωρίς να μετατραπεί σε… πεδίο μάχης το ιατρείο του παιδιάτρου;

  • Τα μωρά ηλικίας έως 6 μηνών μπορείτε να τα «καθησυχάσετε» βάζοντας λίγες σταγόνες με ζαχαρόνερο στην πιπίλα τους ή σε ένα μπιμπερό που θα το έχετε μαζί σας, λίγα λεπτά πριν από το εμβόλιο, καθώς  η γεύση του γλυκού θα τα ηρεμίσει.
  • Κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού είναι πολύ σημαντικό να βρίσκεστε διπλά στο παιδί σας. Αν το παιδί αρχίσει να πανικοβάλλεται, συνεχίστε να είστε ψύχραιμοι και να του λέτε ότι ακόμα κι αν πονέσει λίγο, θα τελειώσει πολύ γρήγορα.
  • Τα παιδιά ηλικίας άνω των 2 ετών θα πρέπει να προετοιμαστούν πριν από τον εμβολιασμό.
  • Συζητήστε με το παιδί σας, πείτε τους τι πρόκειται να συμβεί, πώς θα αισθανθεί και γιατί είναι σημαντικό να γίνει ο εμβολιασμός.
  • Το παιδί πρέπει να ξέρει ακριβώς πότε και αν θα κάνει εμβόλιο, όταν του λέτε ότι θα πάτε στον παιδίατρο, ώστε να το κάνετε να σας έχει εμπιστοσύνη.
  • Οι αναισθητικές κρέμες που κυκλοφορούν στο εμπόριο (πχ emla), μπορεί να μην είναι κατάλληλες για όλα τα παιδιά, αλλά μπορείτε να συζητήσετε την πιθανότητα χρήσης με τον γιατρό σας σε περίπτωση που το παιδί ανησυχεί ή φοβάται υπερβολικά.
  • Διασπάστε την προσοχή του παιδιού σας με βάση την ηλικία και την ιδιοσυγκρασία του, με παραμύθια, μικρά παιχνίδια καθώς και να το βοηθήσετε να πάρει βαθιές εισπνοές ή να μετράει.
  • Η στάση σας πρέπει να είναι υποστηρικτική αλλά σε καμία περίπτωση απολογητική. Θα ήταν καλό να μην διαπραγματευτείτε, να μην υποσχεθείτε τίποτα, να μην γίνετε υπερβολικά συναισθηματικοί και να μην μεγαλοποιήσετε το θέμα του εμβολιασμού.
  • Τα παιδιά θα πρέπει όσο μικρά και να είναι, να γνωρίζουν πως τα εμβόλια είναι ο τρόπος να παραμείνουν υγιή, καθώς έχει υπολογιστεί ότι τα εμβόλια σώζουν 2-3 εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο, παγκοσμίως.
  • Ένα γλυφιτζούρι αμέσως μετά το εμβόλιο για τα μεγαλύτερα παιδιά, όσο κι αν αυτό αντίκειται στην οδηγία για περιορισμό των ζαχαρωτών, ως δια μαγείας θα βοηθήσει αφάνταστα το παιδί να ξεχάσει τον πόνο του. Στο κάτω-κάτω πείτε στο παιδί σας ότι αυτό θα γίνεται μόνο όταν εμβολιάζεται και βοηθήστε να φύγει από το ιατρείο του παιδιάτρου με μια γλυκιά γεύση και ανάμνηση.

Σχόλιο

To Email σας δεν δημοσιοποιείται πουθενά στην Ιστοσελίδα μας. Υποχρεωτικά *

Αρχείο Άρθρων

Social Media

Icon_ContactUs
ChildrenCare