Μηνιγγίτιδα

Μηνιγγίτιδα: Νέο κρούσμα σε βρέφος εννέα μηνών στην Κομοτηνή

Children_Care
Ιούνιος 13, 2018
Μηνιγγίτιδα: Νέο κρούσμα σε βρέφος εννέα μηνών στην Κομοτηνή

Ένα ακόμα περιστατικό Μηνιγγίτιδας σημειώθηκε φέτος στη χώρα μας. Πρόκειται για ένα αγοράκι μόλις εννέα μηνών από την Κομοτηνή, το οποίο  νοσηλεύεται από την αρχή της εβδομάδας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.  Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κατάστασή του χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη από τους γιατρούς, ενώ φαίνεται να έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Από την αρχή της χρονιάς έχουν καταγραφεί αρκετά κρούσματα, συγκεκριμένα 11 στον αριθμό, σε πολλές περιοχές της χώρας, γεγονός που μας υπενθυμίζει τον κίνδυνο, ο οποίος αυξάνεται όταν τα παιδιά δεν εμβολιάζονται. Η Μηνιγγίτιδα Β είναι θανατηφόρος, ενώ ακόμα και τα παιδιά που επιβιώνουν από τη νόσο ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τις δυσάρεστες συνέπειές της, όπως ακρωτηριασμούς και προβλήματα ακοής.

Η Mηνιγγίτιδα Β έχει ραγδαία εξέλιξη, ενώ τα «ύπουλα» συμπτώματά της μπερδεύουν τους γονείς και τους ιατρούς με αποτέλεσμα να μην καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για αυτήν την τόσο επικίνδυνη νόσο και να χάνουν πολύτιμο χρόνο από τη διάγνωσή της.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι μπορούν να προσβληθούν από τη μηνιγγιτιδοκοκκική νόσο. Βρέφη, νήπια, έφηβοι και νεαροί ενήλικες αποτελούν τις πιο ευάλωτες ηλικιακές ομάδες.

Σε τέτοια σοβαρά νοσήματα, ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος και ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης. Οι γονείς έχουν ευθύνη να εμβολιάσουν τα παιδιά τους και να μην τα αφήνουν εκτεθειμένα στον κίνδυνο της Μηνιγγίτιδας.

Στην μάχη κατά της Μηνιγγίτιδας υπάρχει ένας σημαντικός σύμμαχος που λέγεται πρόληψη μέσω του εμβολιασμού. Επισκεφτείτε τον παιδίατρό σας και κάντε μαζί το βήμα για να μην τεθεί σε κίνδυνο άλλη παιδική ζωή.

 

 

Σχόλιο

To Email σας δεν δημοσιοποιείται πουθενά στην Ιστοσελίδα μας. Υποχρεωτικά *

Αρχείο Άρθρων

Social Media

Icon_ContactUs
ChildrenCare