Τελευταία Αρθρογραφία

Διαχωρισμός Τροφής – Μια μάχη ενάντια στα μικρόβια

Children_Care
Ιούλιος 21, 2017
Διαχωρισμός Τροφής – Μια μάχη ενάντια στα μικρόβια

Το ξέρατε ότι υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος που πρέπει να ακολουθείτε κατά το μαγείρεμα του κρέατος, των πουλερικών και των θαλασσινών έτσι ώστε να μην προκληθεί κάποια μόλυνση; Αν γίνει κάτι τέτοιο τα βακτηρίδια μπορούν να εξαπλωθούν στα τρόφιμα ακόμα και μέσω του χώρου της κουζίνας.

Πρέπει να πλένετε και να απολυμαίνετε τους πάγκους, τα ξύλα κοπής και όλα τα σκεύη που χρησιμοποιείτε με ένα ήπιο καθαριστικό πριν και μετά από το μαγείρεμα. Χρησιμοποιείστε καλύτερα χαρτί κουζίνας για να καθαρίσετε τις επιφάνειες της κουζίνας. Αλλάζετε πετσέτες κουζίνας καθημερινά έτσι ώστε να αποφύγετε τυχόν μολύνσεις.

Πάντα να πλένετε τα χέρια σας, τα ξύλα κοπής, τα πιάτα και τα άλλα σκεύη μαγειρέματος με ζεστό νερό και σαπούνι αφού χρησιμοποιήθηκαν για ωμό κρέας, πουλερικά και θαλασσινά. Απολυμάνετέ τα καλύτερα για να είστε 100% σίγουροι.

Χρησιμοποιήστε δύο διαφορετικά ξύλα κοπής. Ένα για τα λαχανικά και ένα για τα κρέατα τα πουλερικά και τα θαλασσινά.

Διαχωρίστε το ωμό κρέας, τα πουλερικά και τα θαλασσινά από τα λαχανικά και όταν ψωνίζετε αλλά και όταν θα αποθηκεύσετε στο ψυγείο σας. Για να μην τρέξουν υγρά από το κρέας, τα πουλερικά και τα θαλασσινά σε άλλα τρόφιμα, βάλτε τα στο ψυγείο σε ξεχωριστά σακουλάκια αποθήκευσης τροφίμων, στο κάτω ράφι.

Ποτέ μην βάζετε φαγητό που έχει μείνει σε πιάτο ή σκεύος που νωρίτερα είχατε ωμό κρέας χωρίς να το έχετε πλύνει καλά.

Η μαρινάτα που φτιάχνουμε προκειμένου να μαρινάρουμε το κρέας , τα πουλερικά και τα θαλασσινά, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ποτέ στο φαγητό. Πρέπει να πετιέται. Αλλιώς θα πρέπει να την βράσουμε ή θα πρέπει να φτιάξουμε καινούρια για να μπορέσουμε να την προσθέσουμε στο φαγητό. Πλύνετε καλά και απολυμάνατε το πινέλο που χρησιμοποιήσατε για να αλείψετε το κρέας με την μαρινάτα.

Σχόλιο

To Email σας δεν δημοσιοποιείται πουθενά στην Ιστοσελίδα μας. Υποχρεωτικά *

Αρχείο Άρθρων

Social Media

Icon_ContactUs
ChildrenCare